June 03, 2019

空を舞う 飛魚(あご)に恋する 夏野菜
Standard Kaiseki Course Meal for June

水無月(六月)の会席献立

【先附】 夏野菜ゼリー寄せ ビシソワーズソース
[Appetizers] Summer Vegetable Jelly with Vichyssoise, Chilled Potato Leek Sauce
 
【八寸】 
-鮎のうるかと加賀太胡瓜  
-鰻の白焼き酢味噌掛け
-但馬牛の生ハムとチーズのカナッペ  
-もち湯葉  
-とうもろこし真丈  
-砂肝のコンフィとニラのお浸し 
[Seasonal Dishes]
   -Salted Ayu, Sweetfish Guts and Kaga’s Cucumber 
   -Unseasoned Grilled Eel with Vinegared Miso
   -Tajima Beef Prosciutto and Cheese Canape
   -Soy Milk Skin Rice Cake
   -Fried Corn Fritters
   -Chicken Gizzard Confit with Boiled Garlic Chives
 
【造り】 季節の魚四種
[Raw Fish]  Sashimi Platter 4 types
 
【台物】 但馬牛鉄板焼き
[Main Dish] 
    – Grilled Tajima Beef 
 
【蓋物】 あご団子の煮物
[Soup Dish] Simmered Flying Fish Paste
 
【揚物】 夏野菜の揚げだし
 [Fried Dish] Deep-fried Vegetables with Dashi-based Sauce
 
【食事】 蛸と新生姜御飯  吸物  香物
[Last Dish]  Steamed rice with Octopus and Fresh Ginger, Clear Soup, Pickles
 
【甘味】 昭和のプリン
[Desserts] Custard Pudding Showa-era style

 

*仕入れの都合により品目が変更になる場合がございます

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